Glavni instruktor

 Eyal Yanilov (rodjen 1959 godine) studirao je Krav Magu pod patronatom osnivača Imi Lichtenfelda, i bio je njegov najbliži asistent i učenik od početka 80`ih. Krav Magu izučava od 1973 godine i trenutno je najviše rangirani instruktor. G. Eyal je jedina osoba koja poseduje najviši rang, koji mu je dodelio Imi (majstorski nivo 3 (ekspert nivo 8.) i poseduje jedinstvenu diplomu “Founder’s Diploma of Excellence“, diploma je dodeljena samo dvema osobama.

G. Eyal je dugo bio asistent u školi g. Eli Avikzara. Nedugo posle Imi ga postavlja na mesto predsedavajućeg Krav Maga profesionalnog komiteta. Eyal je bio zadužen za pripremanje i ažuriranje Krav Maga nastavnog plana i programa. Radeći na tom mestu njegov zadatak je bio da u sistem uvede najnovija dostignuća iz oblasti borilačkih veština, akumulira nova znanja, radi na adaptaciji tehnika i uvodjenja u primenu najnovijih trening metoda. 

Od početka 80`ih počinje da predaje u inostranstvu. Od tada je Eyal održao mnoge instruktorske kurseve širom sveta, pod patronatom Izraelskog ministarstva obrazovanja i IKMF-a. Eyal zajedno sa svojim najnaprednijim studentima koji rade kao lokalni direktori ili šef instruktori u svojim zemljama, jesu ključna snaga u širenju Krav Maga učenja širom sveta. G. Yanilov se trenutno nalazi na funkciji predsedavajućeg i šefa instruktora KMG-a, kao i direktora Internacionalne Krav Maga Škole. Na tim dužnostima on je zadužen za razvoj definisanje i širenje sistema.

G. Yanilov je diplomirao na odseku za trenere i instruktore pri Wingate Institutu za sport i fizičku kulturu, a takodje poseduje i diplomu elektrotehnickog fakulteta. Proveo je godine u obučavnju pripadnika elitnih jedinica i personala specijalnih i antiterorističkih timova, predavajući na koledzu za instruktore fizičkog obrazovanja.

Od ranih 80’ih Eyal obučava najraznovrsnije grupe ljudi, na različitim seminarima i kursevima; obične civile koji dolaze da nauče samoodbranu, vojne jedinice, policijske jedinice, kazneno popravni personal, specijalne jedinice, SWAT timove i druge bezbednosno orijentisane formacije u Izraelu, Evropi, Aziji, Južnoj i Severnoj Americi.

U tom kontekstu on se specijalizovao u poboljšanju borbenih sposobnosti i opšte fizičke spremnosti personala ovih grupa.

Eyalov glavni cilj danas je obrazovanje budućih Krav Maga instruktora širom sveta i rado će podržati svaku takvu inicijativu.

Eyal Yanilov o Krav Maga sistemu i Combat kursu: